
A kedvezményezett neve: Kanizsa Pékség Sütőipari és Kereskedelmi Zrt.
A pályázati felhívás nevét és kódszáma: KAP-RD04a-RD04b-2-24 – Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása
A projekt címe és azonosító száma: Kapacitás növelő beruházás a Kanizsa Pékség Sütőipari és Kereskedelmi Zrt-nél. 3955694870
A szerződött támogatási összege és a támogatás mértéke: Támogatás összege: 48 196 555 Ft, támogatás intenzitás: 40%
A projekt tervezett befejezési ideje: 2027.02.27.
A projekt tartalma:
Az 1994-ben megalapított Bonbonetti Rt. jogutódja a Kanizsa Pékség Zrt., 100%-os magyar magántulajdonú vállalkozás, Zala, Somogy, Vas megye meghatározó, a régió egyik legdinamikusabban fejlődő sütő ipari vállalkozása.
2008. októberében sikeresen bevezettük az IFS Nemzetközi Élelmiszer Szabványt (International Food Standard). Ez jelenleg az egyik legelfogadottabb és legelterjedtebb minőség biztosítási rendszer, sok áruházláncnál a szállítás feltétele ennek megléte.
Kezdettől fogva célkitűzése volt cégünknek a természetes, házias ízek előtérbe helyezése. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy termékeink finomak, egészségesek és egyediek legyenek. Portfóliónkat a hazai és nemzetközi hálózatoknak gyártott változatos összetételű szeletelt-csomagolt kenyérféleségek, fagyasztott elsütött termékek alkotják. Partnereink közel 30 féle sütő ipari termekből választhatnak.
Jelenleg három gyártási vonalon dolgozunk. Első vonal a fagyasztott kifli-stangli (3 féle termék), második vonal fagyasztott kenyér (3 féle termék), harmadik vonal csomagolt kenyér (15 féle termék).
Termékeinket a következő áruházláncsoknak értékesítjük: Tesco Global Zrt., Spar Magyarország, Penny Market, Aldi, Auchan Magyarország, Metro Kereskedelmi Kft, Speisekammer Kft.
Kollégáinkkal nagy hangsúlyt fektetünk innovációra, a folyamatos termékfejlesztésre. Évről-évre újabb technológiai fejlesztéseket vezetünk be, gyártó vonalainkon már automata gépsorokon gyártunk.
A fogyasztói igények az elmúlt időszakban a következőképpen változtak meg: kiemelt figyelmet kapott a csomagolt kenyér kategóriában, hogy a termékek ha lehet egyáltalán ne tartalmazzanak „”E”” számot, adalék anyagot, tartósítószert. Fontos szempont továbbá, hogy nem igénylik a 20-22 napos minőség megőrzési időket, a korábbiakkal ellentétben. A korábbi évekkel ellentétben, a friss kenyerek esetében, már nem az 1 kg-os tömegű termékeké a nagyobb arány, hanem a kisebb 400-500 g-os termékek adják a volumen termelést.
A Fagyasztott kategóriában az elősütött termékek forgalma növekszik. Ez az úgy nevezett bake-off kategória, amikor a Partnereink az üzletekben 5-7 perc rásütéssel készre sütik az általunk elősütött és lefagyasztott termékeket. Így folyamatosan friss pékárú van a polcokon.
Jelen projektben is ezekre a fogyasztói igényekre kívánunk reagálni azzal, hogy növeljük a szeletelt kenyér vonalunk esetében a termelés volumenét 400 kg/óráról 500 kg/órára.
Ehhez a következő két gép kerül beszerzésre:
- Csészeemelő-billentő
- Hartmann Selectra 30 Kenyérszeletelő gép
Illetve szintén növelni kívánjuk a fagyasztott elősütött termékek esetében is a gyártási kapacitásainkat 192 kg/óráról, 336 kg/órára. Ehhez kapcsolódóan beszerzésre kerül egy sokkolókamra.